Bli scout i Trollbäckens scoutkår!

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout när som helst under livet.
I Scouterna får du prova på nya saker, saker som du kanske inte gör annars. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när som helst. Har du inte börjat i andra klass, så kan du vara med i Familjescouterna tillsammans med en vuxen. Går du i andra eller tredje klass, är du spårarscout och klarar dig utan din mamma eller pappa. Sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout och kanske också ledare. Men du kan börja i scouterna när som helst. Och ledare kan du vara hela livet.

Vad gör vi?

Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr, gemenskap, internationella möten och värdebaserat ledarskap. Vi kännetecknas av att vi har schyssta värderingar, att vi är engagerade, kämpar för en bättre värld och har roligt tillsammans. Vår verksamhet bygger på den värdegrund som du hittar i scoutmetoden, scoutlagen och scoutlöftet.

Gå med i vår kår och testa scouting

Anmäl dig nedan så kontaktar vår medlemsregistrerare dig när det finns plats på en avdelning. Vi har oftast kö till våra spåraravdelningar, så vill du gå där så anmäl dig gärna i god tid. Vill du vara med i Familjescouterna så skriver du det i ”Noteringar” och anmäler både en vuxen och ett barn.

Personuppgifter

När du fyller i nedanstående anmälan och sedan också kanske blir medlem, så godkänner du samtidigt att vi behandlar dina personuppgifter. Du kan läsa mer om det här: https://www.trollbackensscoutkar.se/personuppgiftsbehandling/

Hjälpa till i vår scoutkår?

Eftersom det är många som vill vara scouter och allt vi gör bygger på ideella insatser, så behöver vi vara många vuxna i vår verksamhet. Du kan antingen hjälpa till på en avdelning som ledare eller vara med i en av våra arbetsgrupper. Allt beroende på intresse och tillgänglig tid.

Kan du som vuxen tänka dig att göra en insats i vår scoutkår, sätter du ett kryss i ”Jag kan hjälpa till!” när du anmäler ditt barn. Barn till föräldrar som aktivt bidrar till kårens verksamhet har också förtur till våra platser.