Bli scout i Trollbäckens scoutkår!

Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout när som helst under livet.
I Scouterna får du prova på nya saker, saker som du kanske inte gör annars. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna när som helst. Har du inte börjat i andra klass, så kan du vara med i Familjescouterna tillsammans med en vuxen. Går du i andra eller tredje klass, är du spårarscout och klarar dig utan din mamma eller pappa. Sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout och kanske också ledare. Men du kan börja i scouterna när som helst. Och ledare kan du vara hela livet.

Vad gör vi?

Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr, gemenskap, internationella möten och värdebaserat ledarskap. Vi kännetecknas av att vi har schyssta värderingar, att vi är engagerade, kämpar för en bättre värld och har roligt tillsammans. Vår verksamhet bygger på den värdegrund som du hittar i scoutmetoden, scoutlagen och scoutlöftet.

Gå med i vår kår och testa scouting

Anmäl dig nedan så kontaktar vår medlemsregistrerare dig när det finns plats på en avdelning. Vi har oftast kö till våra spåraravdelningar, så vill du gå där så anmäl dig gärna i god tid.

Vill du börja nu?

Om du är född 2015 eller tidigare och vill börja i våra scouter så fort som möjligt, skicka då ett mail till medlemsregistret@trollbackensscoutkar.se och ange vilken eller vilka av våra avdelningar som du helst vill gå i. Detta underlättar vår hantering av din anmälan. Du hittar alla våra avdelningar här: https://www.trollbackensscoutkar.se/avdelningar/

Familjescouter

Är du född 2017 eller senare kan du och någon vuxen vara med i våra Familjescouter. Då måste ni samtidigt skicka in två anmälningar. En för en vuxen och en för ett barn. Detta oavsett om det är flera i familjen som kommer att gå. För närvarande är det dock 12-18 månaders väntetid för att kunna börja i Familjescouterna.

Personuppgifter

När du fyller i nedanstående anmälan och sedan också kanske blir medlem, så godkänner du samtidigt att vi behandlar dina personuppgifter. Du kan läsa mer om det här: https://www.trollbackensscoutkar.se/personuppgiftsbehandling/

Bli ledare i vår scoutkår?

Eftersom det är många som vill vara scouter och allt vi gör bygger på ideella insatser, så behöver vi vara många vuxna i vår verksamhet. Först och främst behöver vi bli fler ledare för att kunna ta emot alla intresserade barn och ungdomar. Om du som förälder ställer upp som ledare så får ditt barn alltid förtur till en plats. Men du får också gärna vara med och hjälpa till i en av våra arbetsgrupper. Allt beroende på intresse och tillgänglig tid.

Om du är intresserad av att bli ledare, så skickar du också in en egen anmälan. Och markerar för ”Jag vill bli scoutledare”.

Kontrollera att din anmälan kommit in!

När din anmälan kommer in du att få ett automatiskt svar från medlemssystemet. Får du inte det så har anmälan av någon anledningen inte kommit in. Enklast är då att prova igen. Fungerar inte det heller, så skicka ett mail till medlemsregistret@trollbackensscoutkar.se. Så får vi kontrollera vad som gått snett. Du kommer dessutom att få ett personligt mail inom de närmaste dagarna efter det att du anmält dig.

Kolla skräpposten!

Efter det att du anmält dig sker all kommunikation via e-post och till de e-postadresser du angav ovan. Vissa e-postleverantörer har väldigt aggressiva skräppostfilter och det är inte ovanligt att vår e-post hamnar där. Vilket ställer till besvär för oss och för den som anmäler sig eller sitt barn. All vår e-post i detta sammanhang kommer från adressen medlemsregistret@trollbackensscoutkar.se. Du kan undvika att e-post från denna adress hamnar i skräpposten genom att ”vitlista” adressen. Ett enkelt sätt att göra detta är att skicka ett mail till adressen. Gör det gärna redan nu och skriv t.ex. bara ”Hej”.  🙂