Äventyrare

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I Trollbäckens Scoutkår har vi tre avdelningar för äventyrare. Nästan alla scouter som går där går i sjätte, sjunde eller åttonde klass i skolan. Alla avdelningarna träffas samma tid fast olika dagar i veckan.

Urdjuren

Vi ses på onsdagar kl 19-21. I höst har vi sjätte- och sjundeklassare på vår avdelning. Ledare hos oss är: Ulrika, Ann, Mirkka, Ida, Karin och Anna.

Har du några frågor kan du nå oss på: urdjuren@trollbackensscoutkar.se

Rovdjuren

På Rovdjuren finns våra åttondeklassare. Vi har möten på torsdagar 19-21. Ledare hos oss är: Magnus, Lennie, Niklas, Maria, Ludvig och Fredrik.

Oss når du på: rovdjuren@trollbackensscoutkar.se

Fraggeldjuren

På Fraggeldjuren finns sjätteklassare. Vi har möten på tisdagar 19.30-21. Ledare hos oss är: Johannes, Christina, Elin, Jesper och Stefhan.

Oss når du på: fraggeldjuren@trollbackensscoutkar.se