Utmanare

Äventyr på riktigt! I Scouterna hittar du både utmaningar och nya kompisar, oavsett var du bor eller hur du gammal du är. Att vara scout är att utmana. Dig själv, din omgivning och alla förutfattade meningar.

Tillsammans med kompisar får du uppleva utmanande friluftsliv och engagera er i samhällsfrågor.

Som utmanarscout händer mycket i livet. Många går på gymnasiet och har veckorna fullbokade. Då är det skönt att koppla bort vardagen med Scouterna. Som utmanarscout öppnar sig världen för dig på riktigt. Du och dina kompisar har möjlighet att åka på en mängd olika läger och äventyr runt om i Sverige, Europa och världen. Det är som utmanarscout som många får möjlighet att åka på världsscoutjamboree.

I Scouterna är det alltid tillåtet att göra fel, men det är ofta när vi reflekterar som vi kommer på hur vi ska göra för att det ska bli rätt nästa gång.

I Trollbäckens Scoutkår har vi en stor avdelning för utmanarna. Nästan alla scouter som går där går i nionde klass eller i första eller andra året i gymnasiet.

Slow Fox

Vår utmanaravdelningen heter Slow Fox och består av fyra utmanarlag med ca. tio scouter i varje. Lagen heter EGO, Hybris, Arrogant och Dum-dryg. Våra ledare heter Elisabet och Lollo. Vi har möten på onsdagar mellan 19-21.