Spårare

Hos Spårarna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje möte, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tända en eld eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om eldar och bandage. Vi lär oss genom att göra och att prova på allt på riktigt istället.

Vi samarbetar alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans blir det roligare och alla kan hjälpas åt.

Varje termin har vi en hajk och vanligtvis övernattar vi i en stuga i närområdet. På sommaren åker vi på läger och sover då i tält.

I Trollbäckens Scoutkår har vi fyra avdelningar för spårare (se nedan). Nästan alla scouter som går där går i andra eller tredje klass i skolan. Alla fyra avdelningarna har ungefär samma program. Tre av dem har ett möte varje vecka, samma tid fast olika dagar i veckan. En avdelning träffas istället ungefär varannan söndag och har då ett lite längre möte.

Varje avdelning har som mest 25 scouter plus ledare.

Sagodjuren

har möten på måndagar klockan 18.30-20.00. Vi är uppdelade i fyra patruller: Sfinxarna, Drakarna, Enhörningarna och Griparna.
Har du frågor om Sagodjuren, kontakta oss på sagodjuren@trollbackensscoutkar.se

Husdjuren

har möten på tisdagar klockan 18.30-20.00. Vi har fyra patruller: Kaninerna, Fiskarna, Kattungarna och Hundulaterna.
Har du frågor om Husdjuren, kontakta oss på husdjuren@trollbackensscoutkar.se

Gosedjuren

har möten på torsdagar klockan 18.30-20.00. Vi har fyra patruller: Nallebjörnarna, Kramkaninerna, Gossegrisarna och Mjukismössen.
Har du frågor om gosedjuren, kontakta oss på gosedjuren@trollbackensscoutkar.se

Kattdjuren

har möten ungefär varannan söndag klockan 10.00-13.30 och de flesta av mötena äger rum i skogen i Tyresötrakten. Vi har fyra patruller.
Har du frågor om Kattdjuren, kontakta oss på kattdjuren@trollbackensscoutkar.se