Spårare

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna kan du hitta på nästan vad som helst, från att leka nya lekar och bygga kojor i skogen som man kan sova i, till att pyssla och laga mat.

Du lär dig något nytt nästan varje dag i Scouterna, det är alltid roliga saker men ibland är de också väldigt bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Men till skillnad från hur man gör i skolan läser vi inga böcker om knivar och bandage, vi lär oss genom att göra, genom att prova på allt på riktigt istället. Medan vi gör det samarbetar vi alltid i patruller, små grupper där alla är med och bestämmer. Det är smart, för tillsammans kan man alltid hjälpas åt att hitta på ännu roligare saker.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I Trollbäckens Scoutkår har vi fyra avdelningar för spårare. Nästan alla scouter som går där går i andra eller tredje klass i skolan. Alla fyra avdelningarna har ungefär samma program. Tre av dem har ett möte varje vecka, samma tid fast olika dagar i veckan. En avdelning träffas istället ungefär varannan söndag och har då ett lite längre möte.

Varje avdelning har som mest 25 scouter plus ledare.

Sagodjuren

har möten på måndagar klockan 18.30-20.00. Vi är uppdelade i fem patruller: Sfinxarna, Drakarna, Enhörningarna, Griparna och de Flygande rävarna. På våra möten lagar vi gärna mat över öppen eld eller bygger saker med hjälp av knopar och slanor. Vi lär oss chiffer och löser problem tillsammans samtidigt som vi bryr oss om klimat och miljö. Varje termin har vi en hajk och vanligtvis övernattar vi i en stuga i närområdet. På sommaren åker vi på läger och sover då i tält.

Husdjuren

har möten på tisdagar klockan 18.30-20.00. Vi har fyra patruller: Hamstrar, Kakaduor, Sköldpaddor och Guldfiskar. Nu strävar vi bl a efter märket Goda gärningar.

Gosedjuren

har möten på torsdagar klockan 18.30-20.00. Vi har fyra patruller: Nallebjörnarna, Kramkaninerna, Gossegrisarna och Mjukismössen. Våra ledare heter Isak, Milo, Oskar G, Lina, Helena, Micke, Gustav, Elin och Mela.

Kattdjuren

är en spåraravdelning där vi istället för ett 1,5 timmars möte varje vecka träffas ungefär varannan söndag och då 3,5 timmar istället. De flesta av mötena äger rum i skogen i Tyresötrakten men ibland ses vi vid vår stuga i Fornuddsparken. Mötestiden är 10.00-13.30.

Mötesdatum för höstterminen 2021 är 5/9, 19/9, 3/10, 10/10 (för hela familjen kl. 10.00-14.00), 24/10, 14/11, 28/11 och vårterminen 2022 är 20/2, 13/3, 27/3, 10/4, 24/4 och 22/5. Vi kommer även att ha en övernattning den 7-8 maj. Då sover vi inomhus i en stuga.

På sommaren åker vi på läger och övernattar några nätter i tält.
Har du frågor om Kattdjuren, kontakta oss på kattdjuren@trollbackensscoutkar.se