Hjälp till i en arbetsgrupp

Vi har flera trevliga arbetsgrupper som du kan engagera dig i även om du inte är medlem eller ens förälder till ett barn i scoutkåren.

Ordet ”arbetsgrupp” leder nog egentligen tanken fel eftersom syftet är att det ska vara mer trevlig samvaro än arbete och mer team än grupp. Och man är givetvis med utifrån det egna möjligheten och intresset. Men även den minsta insats är värd väldigt mycket.
Vill du engagera dig i någon av nedanstående grupper så skicka gärna ett mail till info@trollbackensscoutkar.se.

Kommunikation/IT

Gruppen arbetar med kårens externa och interna kommunikation, både till innehåll och teknik. Våra verktyg är fn. vår hemsida, Facebook, Slack och Google Drive. Vi behöver både kommunikatörer och IT-intresserade personer.

Läger

Vår lägergrupp försöker arbeta med både kort- och långsiktig planering av kårens läger. Har du en massa kul idéer om vad våra scouter ska göra på somrarna, så är detta gruppen för dig.

Material

Att det är ordning på vårt scoutmaterial är nog ett av de bästa stöden som vår avdelningsverksamhet kan få. Vad som man kan göra i denna grupp är som en gammal klyscha; ”Det är bara fantasin som sätter gränsen”.

Rekrytering

Rekryteringsgruppen arbetar med både rekrytering av scouter och ledare. De senaste åren har vi blivit mer offensiva i vår rekrytering, vilket bl.a. bidraget till att vår verksamhet har växt mycket. Gruppens arbete är sporadiskt men viktigt.

Stugan Fornudden

Ryggraden i vår verksamhet. Behöver alltid massor av kärlek och fix.

Stugan Stordal

En riktig pärla som vi delar med Krusboda scoutkår och som har en enorm utvecklingspotential. En arbetshelg här slutar nästan alltid i bastun…

Trivsel

Vad kan vara viktigare än att våra ledare trivs? Denna grupp är väldigt introvärt och försöker bara se till att ha roligt. Tillsammans med övriga ledare förstås.

Utveckling och inspiration

Att vara ledare i vår scoutkår innebär inte bara att man bidrar till att våra scouter utvecklas och blir redo för livet, utan att man också själv utvecklas. På en massa olika sätt. Gruppen Utveckling och inspiration hjälper oss på traven.

Valborg

Behöver vi säga mer? Kanske kårens starkaste varumärke. Behöver allt från projektledare till fruktkorgsförsäljare. Insatsen är kort men mycket intensiv.