Upptäckare

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

I Scouterna träffar du nya kompisar och har kul. Tillsammans med kompisarna får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som upptäckarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag, det är alltid roliga grejer men också sånt som är väldigt bra att kunna. Ni bestämmer själva vad ni vill göra, det kan vara allt från att lära er sjukvård till att bygga en egen flotte. Men i Scouterna lär vi oss inte hur man gör genom att läsa böcker om hur man bygger flottar, vi lär oss det genom att prova på riktigt istället.

När man är scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

I Trollbäckens Scoutkår har vi tre avdelningar för upptäckare. Nästan alla scouter som går där går i fjärde eller femte klass i skolan. Alla avdelningarna har ungefär samma program. Två av dem träffas samma tid, fast olika dagar i veckan. En av avdelningarna har sin verksamhet på helger.

Varje avdelning har som mest 35 scouter plus ledare.

Skogsdjuren

Vi har våra möten på måndagar mellan 19.00 och 20.30 i stugan i Fornuddsparken. Vi håller för det mesta till ute, utanför stugan, även om vi är inne ibland också. Vi ledare heter Carina G, Carina E, Helena, Josefin, Karin P, Karolina, Martin, Minna, Tindra och Tove. Vi nås enklast på skogsdjuren@trollbackensscoutkar.se. Eller så kan du komma ner till oss en kväll och hälsa på.

Viktiga datum för vårterminen: 26/2 inget möte (sportlov); 1/4 inget möte (påsklov); 20/4 Scouternas dag (lördagsaktivitet); 29/4 inget möte; 30/4 Valborg (barn och vuxna deltar); 1/5 Stugfix kl. 10-13 (barn och vuxna deltar); 25-26/5 hajk; 27/5 inget möte (scoutvila); 3/6 Avslutning i Lida; 3-10/8 Läger på Vässarö

Fabeldjuren

Vi har våra möten på tisdagar mellan 19.00 och 20.30 i stugan i Fornuddsparken. Vi håller för det mesta till ute, utanför stugan, även om vi är inne ibland också. Till våren kommer vi att förbereda oss för sommarens läger och bl.a. lära oss att bygga olika saker.
Vi ledare heter Anna, Ed, Fredrik, Hillevi, Laila, Linda, Malin, Monica, Ronnie,Torbjörn och Louise. Vi nås enklast på fabeldjuren@trollbackensscoutkar.se. Eller så kan du komma ner till oss en kväll och hälsa på.

Sjödjuren

Vi har möten ungefär var tredje söndag klockan 10.00-13.30 och de flesta av mötena äger rum i skogen i Tyresötrakten. Vi ledare heter Eivind, Aleks, Apostolos, Carl-Jonas, Eivind, Emma, Erika, Gunnar, Gunnel, Miriam och Nadja.
Har du frågor om Sjödjuren, kontakta oss på sjodjuren@trollbackensscoutkar.se.