Trollbäckens scoutkår bildades 1959 och tillhör Scouterna, tidigare Svenska Scoutförbundet, SSF. Scouterna och Trollbäckens scoutkår är religiöst och politiskt obundet. Vi är en ideell förening som har till uppgift att ge barn och ungdomar möjlighet att utvecklas till individer med samhällsansvar. Friluftsliv och miljökunskap tillhör vår verksamhet likaså ett internationellt engagemang.

 

Vi är omkring 300 barn, ungdomar och vuxna i vår scoutkår och har verksamhet för åldrarna 8 år och uppåt. Nästan varje vardag händer det någonting kul och spännande i scoutstugan på Fornuddsvägen i Trollbäcken. Vi välkomnar också dig som är vuxen att vara med, antingen som ledare eller som funktionär. Scoutkåren är uppdelad i olika avdelningar efter scouternas åldrar. Avdelningarna kallas för spårare, upptäckare, äventyrare och utmanare.

 

Varje avdelning är uppdelad i patruller (små grupper). En patrull består av fem till åtta medlemmar. I patrullen får scouterna träna sitt ledarskap genom att leda andra som är yngre eller lika gamla. Varje avdelning träffas en gång i veckan i vår stuga.

 

Friluftsliv med stugövernattningar, läger och hajker är en viktig del av vårt program. Vi ger oss gärna ut på de fina vandrings- och kanotleder som finns alldeles runt hörnet. Ibland, särskilt på sommarlägren har vi möjlighet att segla. Men i scouterna vill vi också något mer än att ”bara” vara ute. Vi lär oss samarbeta i små grupper och utvecklar vår egen kreativitet och förmåga bland annat genom hantverk och genom uppträdanden.

 

Till Scoutkåren är alla välkomna, gammal som ung. Som vuxen i kåren kan du hjälpa till på avdelningsmöten och i olika aktivitetsgrupper så som valborg, lägerplanering, kommunikation, ledarvård, stuggruppen mm.