Äventyr och utmaningar genom att själv få prova på. Hos oss får du uppleva äventyr i naturen och lära känna nya kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.

I Scouterna får du prova på nya saker. I den lilla gruppen, patrullen, får du nya kompisar och öva på att leda dig själv och andra. I Scouterna blir du redo för livet.

[bifogade-filer]

När kan jag bli scout?

Du kan börja i Scouterna tidigast när du går i andra klass. Då börjar du som spårarscout och sedan blir du upptäckarscout, äventyrarscout, utmanarscout och roverscout. Givetvis kan du börja i scouterna när som helst efter andra klass. Ledare kan du vara hela livet.

Vad gör vi?

Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr, gemenskap, internationella möten och värdebaserat ledarskap. Vi kännetecknas av att vi har schyssta värderingar, att vi är engagerade, kämpar för en bättre värld och har roligt tillsammans. Vår verksamhet bygger på den värdegrund som du hittar i scoutmetoden, scoutlagen och scoutlöftet.

De tre vanligaste svaren på varför man är scout

  1. Kompisarna
  2. Åka på läger
  3. Prova på nya saker

Gå med i vår kår och testa scouting

Anmäl dig nedan så kontaktar vår medlemsregistrerare dig när det finns plats på en avdelning. Vi har oftast kö till avdelningarna, så anmäl dig i god tid. När du väl fått plats är du välkommen att testa tre gånger innan du behöver betala terminsavgiften.

Ladda ner

[bifogade-filer]